OM

Lotta Bohlin

När jag var liten hittade jag alltid på nya saker. Det var ofta fiffiga lösningar. Jag ritade och byggde. Pappa och farfar var likadana. Konstiga saker. Roliga. Smarta. Nya saker.

Ibland när jag hade som roligast kunde jag få höra; ”Men vad ska det där bli?” Och om jag inte hade en vettig förklaring eller ett bra utkast kändes det tråkigt. Jag bestämde mig för att säga; ”Det får du se sen!” som svar. När jag gick i årskurs 6 startade jag något jag kallade för Art Factory, namnet på alla mina samlade ideér. Jag samlade skisser och byggen i en låda.

Född och uppvuxen i Stockholm.

I skolan ville jag alltid vrida och vända på allt. Jag ställde många frågor. Ofta frågade jag varför? Lite obstinat kanske? Men jag kände att det jag var bra på inte räknades som viktigt.

En lång lista med olika jobb.

När jag slutade grundskolan var det dags för mig att lämna skolan. Jag ville göra andra saker. Jag har bl.a. varit skidlärare i Åre, reseledare i både sol och snö, kört glassbil och budbil, serverat mat och dryck på pubar i stan, jagat statister och byggt scenografier på ett filmbolag, arbetat som projektledare på en reklambyrå och drivit eget företag. Sen utbildade jag mig till lärare.

Lärare på Årstaskolan.

Började på Lärarhögskolan i Stockholm 2002. Läste svenska och matematik som huvudämnen och sen engelska. Mitt första lärarjobb fick jag på Myrsjöskolan i Nacka. Tre år senare började jag på Årstaskolan där jag arbetar i dag. Jag undervisar i svenska och engelska i åk 6. För mig handlar skolan om förändring – ett förändrat lärande – med förmågorna i topp!

Inspiration

Alla människor som jag har mött genom åren har lärt mig så mycket. Men också några andra figurer som Pippi Långstrump, Barbapappa och Hedvig i En resa från A-Ö. Mille & Viggo, båda 11 år, och mina elever. De visar mig hur det är att vara barn på 2000-talet.

Styrka.

Uppfinnare. Jag tror att jag kan allt. Jag lirkar å trixar å fixar tills jag är nöjd. Modig. Visualiserar alla tankar. Född att förändra och tänka om.

Det bästa jag har gjort – har jag gjort tillsammans med andra!

MAIL: lotta.bohlin@arstaskolan.se
TWITTER: @lottabo
Mobil: 070-5838402

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *