Clever Cat – Connected Cat

Jag läser nästan dagligen olika inlägg i sociala medier eller på bloggar som handlar om lärande. Allt från tankar om högläsning, olika exempel på hur man kan möblera klassrummet till minnesträning. Oftast handlar det om forskning om lärande och exempel från klassrum runt hela världen.

IMG_4282-1.PNG

Den här bilden som Clever Classroom delade dröjde sig kvar hos mig. Den kommer från Little Learners, en bloggpost, som berättar hur man i Victoria, i Australien, lär elever i primary school att skriva bokstäver på ett korrekt sätt på linjerna. En lustig bild faktiskt. En liten katt målad på en glasspinne.

En stor del av debatten om och i skolan i dag handlar om it och datorer eller lärplattor. Är det bra eller dåligt? Är tekniken inte ojämnt fördelad? Hur ska kunskapen hos lärarna höjas? Hur kan tekniken öka elevernas kunskaper? osv.

Efter att ha undervisat med teknik i klassrummet några år vet jag att det inte är antingen eller som gäller. Det gäller att hitta de verktyg som stöder min undervisning och lyfter mina elever, med eller utan teknik. De bästa tipsen och råden har jag fått från andra lärare som har delat med sig av sina erfarenheter. Det finns många vägar att gå, inget rätt eller fel, bara en önskan om att väcka elevernas nyfikenhet, öka motivationen och ge dem möjligheterna att tillsammans nå längre än du och jag.

Internationellt talar man om Connected Learning. I USA talar mina kollegor om PLN, pedagogy learning network. Där är det en självklarhet att bygga nätverk både lokalt och nationellt. Jag har kommit i kontakt med många intressanta personer och projekt via ex. Twitter och Facebook. Det finns alltid någon att fråga och någon att inspireras av.

If this is a Clever Cat, then I’m a Connected Cat.

Lästips:
edutopia
mindshift
teachingchannel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *